fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice Zanimivosti & Zabava

Z izobraževanjem in ozaveščanjem za varnejši jutri Dolenjcev

Triglav v okviru novoletne akcije podprl Posvetovalnico za učence in starše Novo mesto in Zdravstveni dom Trebnje

V znanju, izobraževanju in ozaveščanju je moč, zato je novomeška območna enota Zavarovalnice Triglav pod okriljem tradicionalne preventivne novoletne akcije »Za boljši jutri« podprla izvedbo različnih strokovnih predavanj in delavnic v sklopu Posvetovalnice za učence in starše Novo mesto ter Zdravstvenega doma Trebnje.

Zavarovalnica Triglavdel svojih sredstev že sedmo leto zapored ob izteku leta preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom po Sloveniji.Letos je med več kot 20 projekti podprla tudiizvedbo različnih delavnic in izobraževanj v sklopu dveh dolenjskih ustanov oziroma organizaciji.

»Vodilo in poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Lokalnim skupnostim želimo omogočiti kar najboljšo oskrbo za pravočasno prepoznavanje in reševanje zdravstvenih težav ter pomagati otrokom in staršem, ki se iz takšnih ali drugačnih razlogov znajdejo v stiski,« je o namenu letošnje akcije spregovoril David Toporš,direktor Območne enote Novo mesto Zavarovalnice Triglav.

Po moč in pomoč

V Posvetovalnici za učence in starše Novo mesto bodo sredstva namenili za izvedbo delavnic na temo obvladovanja socialnih veščin, reševanja konfliktov, skrbi za medsebojne odnose, prepoznavanja in obvladovanja čustev. S podporo največje slovenske zavarovalnice pa so kupili tudi novo kinestetično mizo in stolček, ki jim bosta pomagala pri delu z otroki s posebnimi potrebami, zlasti pri delu z otroki s primanjkljaji na področju učenja, s pridruženimi motnjami na področju čustvovanja in vedenja.

»Tu smo zaradi naših uporabnikov in z njimi smo takrat, ko nas potrebujejo. Ljudje namreč pridejo k nam po pomoč in po moč,« je njihovo poslanstvo opisala direktorica novomeške posvetovalnice Mateja Petric.

Skrb za zdravje tek na dolge proge

Vrata imajo za svoje paciente vedno odprta tudi v Zdravstvenem domu Trebnje, kjer ob pomoči Triglavove novoletne preventivne akcije načrtujejo različna izobraževanja in strokovna predavanja s področja preventive in zdravja. »Slogan zdravstvenega doma pravi, da varujemo dar življenja. Za zdravje pa moramo v prvi vrsti poskrbeti sami, praviloma že takrat, ko nam še dobro služi. Osnovni pogoj za dolgo zdravo življenje je dobra preventiva, poznavanje usmeritev zdravega življenja in vsakodnevno angažiranje na področju zdravega življenjskega slogaje povedaladirektorica Zdravstvenega doma Trebnje, mag. Vera Rozman.

Na delavnicah uporabnike učijo različnih veščin in prijemov za ohranjanje in izboljšanje zdravja, udeležencem pa polagajo na srce, da je skrb za zdravje tek na dolge proge, ki pa zagotovo prinaša rezultate.

Sedmo leto akcije Za boljši jutri

V zadnjih šestih letih je Zavarovalnica Triglav pod okriljem akcije Za boljši jutri podprla skoraj 160 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še 23. Skupaj torej več kot 180. V preteklih letih je pomagala številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirala nakup defibrilatorjev, ultrazvočnega aparata in EKG-aparata ter podprla številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok.

Novomeška območna enota zavarovalnice je lani v sklopu novoletne akcije moči za dober namen združila sŠolskim centrom Novo mestoin Prostovoljnim gasilskim društvom (PGD) Mokro Polje iz šentjernejske občine, ki sta finančno podporo izkoristila za nakup dveh defibrilatorjev.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih