fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Šentjernej: Pijan razgrajal na pokopališču

Policisti PU Novo mesto so v preteklem dnevu posredovali zaradi 31-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Zaščitili so žrtev nasilja v družini in osumljencu izrekli prepoved približevanja. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici in v naselju Prečna v Novem mestu je v noči na 28. 12. nekdo s podvozij treh osebnih vozil odstranil in odtujil del izpušne cevi s katalizatorjem.

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Trebnjega je v noči na 28. 12. neznanec odtujil otroški voziček in lastnika oškodoval za 1000 evrov.

V kraju Vrbovce na območju PP Šentjernej je med 23. 12. in 29. 12. nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Šentjernejski policisti so bili obveščeni, da je med 23. 12. in 29. 12. na območju Šmarij nekdo vlomil v kletne prostore počitniške hiše. Odtujil je škropilnico, kosilnico, rezalnik, samokolnico in meso iz zamrzovalne skrinje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

Na dvorišču stanovanjske hiše na Košenicah v Novem mestu je 29. 12. neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil nahrbtnik in oblačila.

V naselju Trbinc na območju PP Trebnje so 29. 12. okoli 17.30 trije neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Ko so opazili, da se v hiši nahaja stanovalka,  ki jih je zalotila, so pobegnili. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Črešnjicah nad Pijavškim je 29. 12. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Močno pijan nadlegoval osebje bolnišnice

29. 12. okoli 18.30 so policiste poklicali na pomoč iz bolnišnice v Novem mestu, kjer naj bi moški kršil javni red in mir. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da se je 53-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola (4,6 g/kg)  nedostojno vedel in žalil zaposlene na urgentnem centru, ki so mu nudili pomoč. Vzpostavili so javni red in mir in moškemu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Mladoletniku zasegli petarde

Policisti PP Trebnje so 28. 12. okoli 18. ure na območju Mirne mladoletniku zasegli 52 prepovedanih petard. Zoper kršitelja bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi kršitev Zakona o eksplozivih in pirotehničnih
izdelkih.

Kršitelja pridržali

29. 12. popoldne so bili policisti obveščeni, da pijani kršitelj moti javni red in mir na pokopališču v Šentjerneju. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da se je 39-letni kršitelj nedostojno vedel do uslužbencev pogrebne službe, z
nedostojnim vedenjem pa je nadaljeval tudi po prihodu policistov. Pijanemu kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih