fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Sevniški policisti mladoletniku zasegli pirotehnične izdelke

Policisti PP Sevnica so med opravljanjem nalog na območju Sevnice, včeraj, okoli 17.ure, mladoletnemu kršitelju zasegli 1354 kosov različnih pirotehničnih izdelkov kategorije F2. Zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zakon določa, da se z globo od 400 do 1200 evrov za prekršek kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke, ki so namenjeni le pravnim osebam ali podjetnikom, ki imajo ustrezno dovoljenje, ali  ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok. Policisti take predmete zasežejo tudi v primeru, če niso storilčeva last.

Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, občutek nevarnosti in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo izostren sluh, pokanje jih vznemirja in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pa lahko povzroči hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami. Policisti bodo nadaljevali z aktivnostmi za ugotavljanje kršitev na tem področju in zoper kršitelje dosledno ukrepali.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih