fbpx
Mestnik
Vir: Galerija Simulaker
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Slikarska postavitev Palmina zima Andree Zabric

 V Galeriji Simulaker  bodo drevi ob 19. uri odprli slikarsko postavitev Palmina zima slikarke Andree Zabric. Gre za umetnico mlajše generacije, ki v svojih umetniških delih kaže drzne in progresivne premisleke o sodobnem slikarstvu, so ob razstavi, ki bo na ogled do 5. marca, zapisali v Simulakru.

Andrea Zabric presega ustaljene formalne norme tega medija, saj o podobah razmišlja izrazito telesno in materialno, njena razstava pa učinkuje kot totalna instalacija, narejena posebej za prostor omenjene novomeške galerije.

Slikarska instalacija Palmina Zima je sicer koherentno nadaljevanje umetniškega delovanja te umetnice, zanjo značilni pigmentni objekti in monokromatske tabelne slike pa gredo tokrat še korak dlje, so dodali.

Vir: Galerija Simulaker

Njeno razširjeno slikarsko polje postane kar prostor sam, razstava pa učinkuje kot dovršena in premišljeno inscenirana koreografija. Gre sicer za “svojevrstno artikulirano likovno izkušnjo, ki ima za izhodišče umetniški material in simbolno vrednost slikarskega medija, ob tem pa ne pozablja liričnosti, ki jo likovna umetnost omogoča”, so še sporočili iz Simulakra.

Andrea Zabric se je rodila leta 1994. Ustvarja v polju slikarstva in kritiškega pisanja. Svoja dela je predstavila na dveh samostojnih in več skupinskih razstavah v domačem in mednarodnem okolju. Živi in dela med Dunajem ter Ljubljano.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih