fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Sosedu grozil s puško, odtujen plug in razgrajanje v naselju Brezje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 286 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi
13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S  področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti PP Krško so bili včeraj, okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in na parkirnem prostoru trčil v tri parkirana vozila. Povzročitelju, ki se v nesreči ni poškodoval, so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Včeraj, okoli 15.30 so bili obveščeni o prometni nesreči med Slamno vasjo in Radovico na območju PP Metlika. Policisti so  opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 45-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad  vozilom,  zapeljal s ceste in trčil v skalo ob cesti. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,42  miligramov  alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z  obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli puško osumljencu, ki je grozil

Včeraj, nekaj po 15. uri so bili sevniški policisti obveščeni o sporu in grožnjah v okolici  Sevnice.  Zbrali so obvestila  in ugotovili, da je prišlo do sosedskega  spora, v katerem naj bi moški grozil z uporabo orožja. 65-letnemu  osumljencu so zasegli lovsko puško, strelivo in orožno listino. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega  dejanja grožnje. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Med 17. 3. in 7. 4. je v Selah pri Dobovi nekdo iz treh nedograjenih stanovanjskih hiš odtujil električne vodnike. Izvajalca del je oškodoval za okoli 3500 evrov.

S strehe objekta na Bohorju je neznanec odtujil bakrene žlebove in cevi. Škode je za okoli 1000 evrov.

V  kraju Jezero na območju PP Trebnje je nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil plug.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so včeraj, okoli 17. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v naselju Brezje. Ugotovili so, da je prišlo do spora med dvema moškima. 44-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom
alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Zoper njega so uporabili prisilna  sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru bodo obema udeležencema izdali plačilni nalog.

FOTO: Unsplash.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih