fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Politika Starševstvo & otroci

Spet v šolo: 1. septembra vsi v šolo v skladu s priporočili NIJZ

Veliko dilem je bilo okrog tega, kdaj in kako naj se začne novo šolsko leto. Zaradi koronavirusa je bilo staro in bo tudi novo šolsko leto posebno. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pripravilo štiri možne modele izvajanja pouka z navodili. Model A, da se vsi otroci vrnejo v šolo, nenapovedana vrnitev vseh učencev in dijakov v šole ob upoštevanju priporočil predvideva model B. Naslednji predviden model C kombinacija pouka v razredu in na daljavo in skrajni model D zaprtje šole.

Za STA je Direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj dejal, da bo pouk v specializiranih učilnicah možen le pod enim pogojem, in sicer da se prostor razkuži in se zamenja skupina. Dejal je, da odsvetuje gibanje po hodnikih, kjer je večja možnost mešanja učencev med seboj. Kljub epidemiji se bodo učenci lahko udeleževali šol v naravi. »Predvidene so ločene skupine, obvezno nošenje mask za starejše učence, zagotavljanje razdalje med učenci različnih oddelkov 1,5 metra«, je dodal.

STA

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih