fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Spletna aplikacija, kjer lahko spremljate cene goriv

Spletna aplikacija goriva.si prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji.

S 1.10.2020 se cene vseh naftnih derivatov lahko oblikujejo prosto na trgu. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je že marca 2019 vzpostavilo spletno aplikacijo goriva.si, ki prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji. V prvi vrsti je namenjena potrošnikom.

Iz MGRT sporočajo, da transparentno obveščanje potrošnikov o cenah naftnih derivatov potrošnikom omogoča racionalnejše obnašanje pri nakupu goriva. Kakovostno informiranje potrošnikov o cenah ima namreč znatne koristi za kakovosten razvoj konkurence, kar se še posebej odraža pri ponudbi homogenih proizvodov, kamor spadajo pogonska goriva. Večja kot je informiranost potrošnikov, manjša je možnost protikonkurenčnega obnašanja ponudnikov, kamor spada tiho dogovarjanje o cenah.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih