fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

SPRAŠUJETE NAS: »V ulici vlada pravi kaos.«

Na uredništvo smo prejeli klic gospoda, ki je izpostavil zadevo glede del na državni cesti skozi Šmihel. Pravi, da večina ljudi ne upošteva obvoza in se vozijo skozi Krallovo ulico, v kateri stanuje. »Vse je brez kontrole, vsi se vozijo in norijo skozi ulico, pravi kaos.« Popolna zapora ceste poteka že od 17. julija in bo trajala do predvidoma do 15. avgusta.

Obvoz je urejen, in sicer na relaciji Novo mesto (Kandijska cesta) – Pogance – Ruperčvrh – Škrjanče pri Novem mestu in obratno. O situaciji smo povprašali pristojne na Mestni občini Novo mesto, kjer obžalujejo nastalo situacijo, a žal glede tega ne morejo storiti ničesar. Tako bo potrebno počakati, da se dela čim prej končajo. Problem se je pojavil izključno zato, ker vozniki ne upoštevajo obvoza in se vozijo po bližnjici, s čimer želijo prihraniti na kilometrih in času. Vendar nihče ne pomisli na to, da s tem povzročajo neugodne občutke domačinom, ki v tej, nekoč mirni ulici, sedaj doživljajo pravo nočno moro. Zato pozivamo voznike, da se držite obvoza in domačinom omogočite mirnejše življenje.

K.N.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih