fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki

Srčni zdravnik Samo Zver na pogovornem večeru v Novem mestu

Niz pogovornih večerov Brez filtra z Anušo, ki od lanske jeseni dopolnjuje ponudbo družabnih dogodkov v Novem mestu, se bo nadaljeval ta teden, ko bo na odru ArtCaffeja v Kulturnem centru Janeza Trdine gostoval predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana in prejemnik prestižne nagrade Državljan Evrope 2021, prof. dr. Samo Zver.

 Zver je v javnosti poznan po zelo neposrednih in odkritih stališčih o slovenskem zdravstvu, ki jih je v zadnjem desetletju, ko se sooča s Parkinsonovo boleznijo, še izostril. Je eden tistih zdravnikov, ki niso del stavkajočih v najdlje trajajoči stavki zdravnikov v Sloveniji in je do ravnanja obeh strani, vlade in zdravniškega sindikata, zelo kritičen. Tudi zato bo pogovor z njim aktualen in osredotočen na pomembna vprašanja o prihodnosti slovenskega zdravstva.

Pogovorni večer s prof. dr. Samom Zverom bo v četrtek, 28. marca 2024, ob 19. uri, v ArtCaffeju Kulturnega centra Janeza Trdine Novo mesto (Novi trg 5, 8000 Novo mesto).

Gostja aprilskega pogovornega večera pa bo aktualna Slovenka leta in direktorica centra za starejše v Notranjih Goricah, Ana Petrič. Pogovor z njo se  bo odvil 16. aprila, ob 19. uri.

Partnerji projekta so: Zavod Vesnik, Zavod Novo mesto, Kulturni center Janeza Trdine, ArtCaffe KCJT in televizija Vaš kanal.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih