fbpx
Mestnik
Aktualno Avto-moto Dogodki Gospodarstvo Novice

Ste avto že pripravili na zimo? Bliža se 15. november.

Bliža se čas, ko bo za večino voznikov menjava letnih pnevmatik za zimske obvezna. Po več sezonah se prav tako letne kot zimske pnevmatike tudi obrabijo in je potreben nakup novih. Sklado z Zakonom o pravilih cestnega porometa je obvezna menjava letnih pnevmatik med 15. novembrom in 15. marcem. V tem obdobju ter v zimskih razmerah morajo biti vozila opremljena z zimsko opremo.

Starost pnevmatik

Predpisa, ki bi urejal, koliko so lahko stare pnevmatike, da se lahko prodajajo kot nove ni. Proizvajalci avtomobilov običajno priporočajo menjavo pnevmatik po 6 letih uporabe, ko guma začne izgubljati prvotne lastnosti v materialu.

Za obisk vulkanizerja je prehajanje občinskih meja dovoljeno

Številni se sprašujejo ali lahko glede na omejevalnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa obiščejo vulkanizerja v drugi občini. Odgovor je ja. Kot so sporočili na AMZS pri izvajanju storitev registracij vozil, vključno z zavarovalnimi storitvami in tehničnimi pregledi izvajajo nemoteno. Tako je pri prehajanju občin za stranke dovoljeno opravljati te storitev. Prav tako lahko stranke obiščejo servisne delavnice za popravilo in vzdrževanje motornih vozil, če nimate možnosti tega opraviti v svoji občini. Vendar pozor, če obiščete serviserja v drugi občini morate obvezno to dokazati z osebno izjavo. Ta je dostopna na spletni strani AMZS. Imeti pa morate tudi dokazilo, ki se nanaša na potrebo po registraciji, zavarovanju un tehničnem pregledu vozila.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih