fbpx
Mestnik
Aktualno

Strežba v lokalih le za »sedeče« goste, prepoved obiskov v domovih za ostarele in bolnišnicah

Stanje koronavirusa v Sloveniji se izrazito slabša. Okužb je čedalje več, bolnišnične postelje se polnijo. Trenutno smo sredi sprejemanja drugega paketa ukrepov na oranžnem seznamu, kar opredeljuje dnevna incidenca nad 80 okužb, več kot 100 hospitaliziranih in več kot 20 bolnikov na intenzivni negi. V tem paketu tako lahko pričakujemo dodatne omejitve, kot so strežba v lokalih samo za sedeče goste za mizami, obvezno razkuževanje miz v lokalih, zbiranje do deset ljudi na javnih mestih in v zasebnih prostorih (z izjemo verskih obredov, porok, kulturnih in športnih prireditev), prireditve brez pogostitve, obvezno uporabo razkužil za roke v skupnih prostorih poslovnih in večstanovanjskih stavb, omejitev števila obiskovalcev v javnih zaprtih prostorih (trgovine, uradi, banke, pošte …) ter prepoved obiskov v domovih za ostarele in bolnišnicah v posameznih občinah in regijah.

Približujemo se tretjemu paketu v “oranžnem območju”

Predsednik vlade, Janez Janša, sporoča, da se prav tako približujemo tretjemu paketu ukrepov za namen zajezitve širjenja virusa. V prihodnjih dneh tako lahko pričakujemo zaprtje posameznih občin oziroma regij, splošno prepoved obiskov v bolnišnicah in domovih za starejše, zaprtje gostinskih lokalov, fitnesov in športnih objektov, omejitve delovanja frizerskih in kozmetičnih salonov na največ eno stranko v prostoru, prepoved vseh prireditev ter prepoved verskih obredov in porok v posameznih občinah in regijah.

V kolikor se trend zviševanja števila okužb kljub vsem tem ukrepom ne bo zaustavil, sledi sprejetje ukrepov v t. i. rdečem paketu. Kakšni bodo ti ukrepi, si preberite v spodnji tabeli:

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih