fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Društva

Na novomeški tržnici tudi Gobarsko društvo Novo mesto

Na sobotni tržnici bo tudi gobarska razstava v sodelovanju z Gobarsko društvom Novo mesto

Čeprav traja gobarska sezona za ljubitelje gobjega bogastva praktično skozi vse leto in se ne konča niti v zimskem obdobju, saj se tudi takrat najdejo kakšne, je v naših krajih največ gob v gozdovih, če govorimo vsaj o pestrosti, vsekakor v oktobru. Tudi tokrat upamo, da so za nami vse suše in deževja, polne lune in sušeči vetrovi in bo rast, kot se reče, krenila.

V tem obdobju se zlahka nabere med 100 in 200 vrst gob, z malo truda pa se številka kaj kmalu povspe nad tristo in se lahko približa 400 različnim vrstam. Tokratna razstava sicer ne bo namenjena številčnosti, poizkusili pa bomo predstaviti napogostejše gobje vrste tega obdobja, s poudarkom na strupenosti in užitnosti. Ves čas razstave bodo prisotni naši določevalci – determinatorji, ki bodo obiskovalcem z veseljem odgovarjali na vprašanja in povedali tudi kako zanimivost iz gobjega sveta. Kot je na naših razstavah že vrsto let običaj, bo možno dobiti odgovore o vrsti in užitnosti tudi za gobe, ki jih bodo na razstavo v manših količinah prinesli sami obiskovalci.

Na sami razstvi si bo možno pridobiti tudi informacije o najustreznejši gobarski literaturi, tako domači kot tuji.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih