fbpx
Mestnik
Aktualno Društva

Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra«

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto v sodelovanju z Društvom novomeških študentov vabi na spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo v ponedeljek (4. aprila 2022) in torek (5. aprila 2022), od 7.00 do 11.00, v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost.

Zaradi trenutnih razmer, vaše in varnosti zaposlenih, akcije so in bodo do nadaljnjega izvedene v prilagojeni obliki. Pokličite na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na tel. št. 01 54 38 340 in se dogovorite za termin odvzema, vsakega novega krvodajalca bomo veseli.

Verjamemo, da ste nekateri že prejeli SMS vabilo in ste se odzvali, saj kri potrebujemo vsak
dan. Hvala.

Pred odvzemom krvi boste zdravniško pregledani. Prosimo vas, da niste tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vam bomo postregli s prigrizkom.

Vabljeni ste vsi, ki lahko darujete kri in se počutite zdravi, ste stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi.

Novice Zavoda za transfuzijsko medicino lahko spremljate na spletni strani  www.ztm.si . Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo, sporoča OZ RKS Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih