fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Suhomesnati izdelki tarča tatov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 185 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Vrbine je nekdo vlomil v rezervoarja dveh delovnih strojev in iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

Na Koglem v občini Šmarješke Toplice je med 21. 1. in 1. 2. neznanec vlomil v dve počitniški hiši in odtujil bakreni kotel za žganjekuho, električno ročno orodje, motorno žago, kosilnico in fotoaparat.

V kraju Jarčji vrh v občini Šentjernej je nekdo iz pomožnega objekta odtujil suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

V noči na 1. 2. je v Gorenjem Vrhpolju neznanec vlomil v zidanico in odtujil peč na trda goriva in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

Na Vinjem vrhu je v noči na 1. 2. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil tri motorne žage, električno ročno orodje, suhomesnate izdelke in nož. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 7.500 evrov.

V Žabji vasi v Novem mestu je okoli 19. ure nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, ki so se nahajali v bližini hiše, skozi okno je vlomil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Rakovec, Kapele, Obrežje) izsledili in prijeli 17 državljanov Afganistana, 15 državljanov Maroka, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Rusije, sedem državljanov Nepala, štiri državljane Turčije, tri državljane Egipta, dva državljana Pakistana, dva državljana Bangladeša, državljana Palestine, državljana Kube in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Stari trg ob Kolpi, Žuniči) so prijeli štiri državljane Sirije in na območju PP Krško (Krško) dva državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih