fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Novice

V novomeški bolnišnici soglasja doslej preklicalo 45 odstotkov vseh zdravnikov

Direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto Milena Kramar Zupan je za STA povedala, da je v njihovi bolnišnici preklic soglasij za delo preko rednega delovnega časa doslej podalo 99 od skupaj 228 zdravnikov, kar predstavlja 45 odstotkov vseh zdravnikov. Umiki soglasij začnejo veljati 1. marca in če bo do takrat stavka še trajala, bodo spremenili organizacijo dela tako, da bodo zdravnike razporedili v izmensko delo.

Kot je dejala Kramar Zupan, bodo šli po prioritetah glede na delovno mesto, pri čemer bodo najprej pokrili delovišča na urgenci, nato dežurstva, nato hospital, zatem pa še operativne posege in specialistične ambulante. Natančnega razporeda za marec še nimajo, a bo po oceni direktorice verjetno odpadlo do 20 odstotkov nenujnih ambulantnih pregledov in nenujnih operativnih posegov.

Kramar Zupan je dejala, da se jim zdi korektno in prav, da v tem primeru tem zdravnikom umaknejo dovoljenja za delo pri drugih izvajalcih. “Če zaposleni zdravniki dajo preklic soglasja lastni bolnišnici, potem je nekorektno in nehigienično, da bi delali v dodatnem delu izven bolnišnice,” je dodala.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih