fbpx
Mestnik
Športno društvo SU Novo mesto.
Športno društvo SU Novo mesto
Aktualno Šport

Suverena članska zmaga navdihnila tudi mladince

Članska ekipa ŠD SU Novo mesto je s suvereno zmago začela drugi del sezone v prvi slovenski namiznoteniški ligi. Na sobotnem gostovanju v Zalogu pri zadnje uvrščeni ekipi na lestvici, NTK Vesna, so SU-jevci zmagali s 4:0.

Jure Slatinšek je v prvi tekmi obračuna z moštvom Vesne iz Zaloga s 3:0 ugnal mladega Taja Lavriča, Uroš Slatinšek pa s 3:1 Bojana Paviča. Tretjo točko Novomeščanom je prinesel Jožko Omerzel, ki je bil s 3:0 boljši od Zala Šeska, za piko na i pa je dvojica Jure Slatinšek – Jožko Omerzel ugnala še dvojico Lavrič – Pavič.

Branilci naslova državnih prvakov pa so bili s sobotno novo prvoligaško zmago očitno velik navdih za mlade upe. Kar obe mladinski ekipi ŠD SU sta se namreč v nedeljo na kvalifikacijah uvrstili med 8 najboljših ekip v državi oziroma na finalni turnir državnega ekipnega prvenstva. »Tako bomo poleg aktualnih kadetskih državnih prvakinj, ki branijo naslov čez en mesec v Novi Gorici, meli tudi dve mladinski ekipi, ki se bosta borili za odličja,« je ponosno dejal Uroš Slatinšek.

Naslednja tekma SU-jevce čaka v soboto, 21. januarja, ko bodo v domači dvorani na Livadi gostili moštvo Kajuh Slovana iz Ljubljane, dan zatem pa bodo najmlajši potovali v Logatec na prvo odprto prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje. 

S.G. / ŠD SU

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih