fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila Politika

Tatico policisti izsledili v naselju Brezje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Policisti PP Trebnje so bili nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v  Zapužah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel  prednost 37-letnemu vozniku. Njegovo vozilo je po trčenju odbilo v drog javne razsvetljave in v prometni znak. 37 letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval, 20-letnemu povzročitelju pa bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Novomeški policisti prijeli tatico

Okoli 11. ure smo bili obveščeni, da naj bi v prodajalni v Novem mestu neznana ženska s prodajnih polic odtujila več suhomesnatih izdelkov in pobegnila. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na podlagi opisa osumljenko  izsledili v naselju Brezje. Zasegli so ji ukradene predmete v vrednosti več kot 300 evrov in jih vrnili osebju prodajalno. Osumljenko bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Črnomlju so v noči na 6. 3. neznanci iz solarne elektrarne odtujili povezovalne kable in povzročili večjo premoženjsko škodo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih