fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Teden dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenija je bilo v Sloveniji v letu 2019 tveganju socialne izključenosti izpostavljen vsak osmi prebivalec. Še posebno problematična je dolgotrajna revščina, saj si ljudje zaradi nje lahko ne morejo privoščiti nekaterih dobrin, storitev in dejavnosti, ki so običajne za družbo, v kateri živijo, in se zaradi tega oddaljijo od socialnega okolja ali se celo izolirajo od družbe.

Naše poslanstvo je, da jim pomagamo preprečiti in lajšati njihovo trpljenje. Naša glavna skrb je počutje najbolj ranljivih med nami. To so otroci, starejši in mnogi, ki v nastali situaciji občutijo stisko v obliki strahu, nezaupanja, nestrpnosti, obupa, občutka nemoči, praznine ali osamljenosti. Pomagati jim je potrebno pri plačevanju položnic za elektriko, ogrevanje, vrtce … in jim ponuditi ne le hrano za osnovno preživetje, ampak kar najbolj raznovrstna živila, otroško hrano, vitaminske napitke in podobno. Bolj kot kdajkoli se pričenjamo zavedati pomena dobro delujočega imunskega sistema, ki se krepi ob morju. Ne le poleti. Celo leto. Zato skupaj lahko mnogim naredimo lepše dneve.

Med Tednom dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije, ki bo potekal od 12. do 18. oktobra 2020, lahko posamezniki in podjetja že z SMS donacijo prispevajo k zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka. Z darovanimi sredstvi jim bomo omogočili, da ne bodo lačni in bodo lahko vsaj teden dni letovali ob morju.

Številke za darovanje bodo odprte cel teden, vse pa vabimo, da prispevate po svojih zmožnostih. Na številko 1919 lahko pošljete SMS z besedo SKUPAJ in prispevali boste 1 evro, če pa želite darovati več, boste s poslanim SMS-om z besedo SKUPAJ5, prispevali 5 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za dodatne prehranske pakete oz. reševanju drugih stisk družin ali posameznikov.

Svoj prispevek lahko nakažete tudi na TRR:

TRR: SI56 0292 2001 9831 742, Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, Koda namena: CHAR, namen: teden dobrodelnosti 2020, referenca: SI 00 96874

Barbara Ozimek sekretarka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih