fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Vrtci, šole, študij

Na Gimnaziji Novo mesto športnika meseca septembra sta tenisač Grega in atlet Lovro

Grega Sevšek je v Ljubljani osvojil močan teniški turnir do 18 let

Na igriščih Teniškega kluba Svoboda Ljubljana je potekalo tekmovanje Teniške zveze Slovenije v kategoriji do 18 let, katerega se je udeležil tudi član Teniškega kluba Krško Grega Sevšek. Zmage se je veselil v osmini finala, prav tako pa je v četrtfinalu končal z zmago.

Naslednje dneve je v polfinalu z rezultatom 2:6, 6:4, 6:2 ugnal Vanjo Jokosviča in kasneje v finalu še Joba Japlja s končnih 6:3, 6:4. Tako je Grega po dveh finalih v kategoriji do 18 let, lani poleti v Šentjurju in letos pozimi v Krškem, v svojem tretjem poskusu osvojil svoj prvi turnir na tekmovanjih Teniške zveze Slovenije.

Lovro Šimec iz 1. letnika športne gimnazije je postal dvakratni državni prvak

Lovro je član AK Krka Novo mesto. V mesecu septembru je na posamičnem prvenstvu Slovenije na Ravnah na Koroškem za pionirje in pionirke do U16 odlično nastopil.

Na tekmovanju je bil najboljši udeleženec prvenstva, saj je postal dvakratni prvak v teku na 1000 m in 3000 m. Na 1000 m je dosegel čas 2.43.95 in na 3000 m 9.47.60 sek. Lovro velja za  vsestranskega športnika, za katerega bomo v prihodnosti še veliko slišali.

Lovro Šimec s številko dresa 138, športnik meseca, september 2020

Gimnazija Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih