fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Težke življenjske zgodbe navdih za pravljico, ki opogumlja

Magistra socialnega dela Vesna Draginc je že vso svojo poklicno kariero predana in obdana z ljudmi. Z ljudmi, ki so doživeli različne stiske in potrebovali različne pomoči. Skoraj 11 let je bila zaposlena v policiji, opravljala delo policistke in kriminalistke. Preiskovala je različna kazniva dejanja, predvsem pa kazniva dejanja v katerih so bili žrtve otroci, oz. kazniva dejanja nasilja v družini. Videla je veliko pretresljivih situacij, hkrati pa tudi doživela prijetne zgodbe, ko so s skupnimi močmi narisali nasmeh na obraz mladim in starejšim. In te zgodbe so bile navdih za pravljico Palček Migetalček.

Vesna je bila zadnjih 10 let zaposlena v socialnem varstvu, od tega je bila sedem let na Centru za socialno delo, na področju varstva otrok in družine. Zadnja tri leta pa je zaposlena v programu Varna hiša, kamor sprejemajo ženske in otroke žrtve nasilja.

V svoji poklicni karieri je slišala in spremljala veliko življenjskih zgodb, ki jim je bilo eno in edino skupno to, da so zmogli ubesediti svoje stiske in si tako poiskati pomoč.

Palček v srebrnih čeveljcih

V vseh teh zgodbah jo je navdihnilo to, da je napisala pravljico, oz. življenjsko vodilo za male in velike s sporočilom, da je pomembno, da se zavedamo, da imamo vedno nekje nekoga, s katerim se lahko pogovorimo, mu zaupamo in nam bo pomagal. V pravljici je to Palček Migetalček, ki ima srebrne čeveljčke.

Naslov pravljice je Palček Migetalček in čarobni čeveljčki. Pravljica je personalizirana, saj otrok v njej, skozi celotno pravljico barva čeveljčke palčku. Na koncu pravljice je navodilo, da imata avtorica in in palček za bralca presenečenje in sicer iz pravljice si bralec izbere eno ilustracijo, ki jo pošlje na dopisano elektronsko pošto iz katerega potem dobi presenečenje.

Predvsem pa je pomembno sporočilo pravljice, in sicer, da kadarkoli je otrok žalosten, so se mu zgodile težke stvari, da je zanj vedno nekje nekdo, ki mu bo pomagal.

Cena knjigice je 14,99 eur.

Avtorica je bila vedno naklonjena tudi darovanju v dobrodelne namene in bo od prodaje prvih 200 knjig, od vsake namenila po 1 €, skupaj 200 € organizaciji Lunina Vila, inštitut za zaščito otrok, katerega glavno poslanstvo je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih.

Še nekaj odzivov strokovnjakov, ki delajo z otroki in odraslimi:

” v pravljici je res začutiti toplino ustvarjanja, ki se prenaša tudi na bralca. Napisana je iskreno, z dobrimi nameni in iz srca, kar se kaže v vsaki besedi”  mag., prof. soc. ped., ravnateljica OŠ

” všeč mi je, taka umirjena. Se mi zdi, da je to v teh norih hitrih časih zelo potrebno in ta pravljica ima ta učinek. Slikice so krasne…nežne.”  socialna delavka – kriminalistka

” pravljica je nekaj iskrivega, igrivega, čarobnega, začutiti je neko otroško razigranost, navdušenje, radovednost…ko sem šla od vrstice do vrstice.” NLP učiteljica

” zelo lepa, lahkotna pripoved z močnim sporočilom na koncu. Pripoveduje se jo zelo doživeto, lahko pa tudi bolj umirjeno, za lahko noč. Zaključek kar kliče, da se konča z objemom.” pedagoginja, koordinatorica izobraževalnih delavnic za otroke

Knjigico s pomembnim življenjskim sporočilom, da je vedno nekje nekdo, ki nam bo pomagal, ko nam je težko je avtorica izdala v samozaložbi.

Avtorica Vesna Draginc.

Za naročila in prodajo knjigice je dosegljiva:
Mobi: 031 573 581
e-pošta: vesna.draginc@gmail.com in palcek.migetalcek@gmail.com 
FB: Palček Migetalček | Novo Mesto | Facebook

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih