fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Rokomet Šport

Tilen Kukman bo znova oblekel dres slovenske rokometne reprezentance

Konec junija se bo na Madžarskem odvijalo mladinsko svetovno prvenstvo, pred tem pa bo ekipa pod vodstvom trenerja Saše Prapotnika opravila še priprave mladinske reprezentance. Na spisku igralcev, ki se bodo ta konec tedna, od 9.-11. januarja zbrali v Ormožu, je tudi rokometaš MRK KRKA Tilen Kukman, ki je med drugim blestel tudi na klubskem nivoju lige NLB. 20-letni študent drugega letnika kineziologije na Fakulteti za šport v Ljubljani je na 12 ligaških tekmah državnega prvenstva vknjižil 63 zadetkov, bil pa je tudi četrti strelec v članski konkurenci lige NLB. » Vsekakor si Tilen zasluži mesto v reprezentanci, saj je postal eden izmed nosilcev igre v svojem matičnem klubu Krke, kjer kaže zelo konstantno igro. Sigurno je v reprezentanci to dodana vrednost«, je o kakovosti Kukmana povedal trener mladinske reprezentance Saša Prapotnik. Nad vnovičnim vpoklicem v reprezentanco navdušenja ni skrival niti Tilen. Kot je dejal, je to zanj nagrada za prikazane igre in trdo delo na klubskem nivoju, veseli pa se tudi snidenja s soigralci v reprezentanci.

Reprezentante, ki bodo nastanjeni v ormoškem hotelu, čaka jutri še obvezno testiranje na covid-19, ki ga bo vsak posameznik opravil v domačem kraju, drugo testiranje pa bodo rokometaši opravili še na samem zboru v Ormožu.

Sicer reprezentante čaka skupno šest treningov, kjer bo po besedah trenerja Prapotnika delo usmerjeno zgolj v taktično pripravo na svetovno mladinsko prvenstvo, ki se bo med 22. junijem in 7. julijem odvijalo na Madžarskem.

Renata Pršina Jug

Odnosi z javnostmi | PR manager

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih