fbpx
Mestnik
Šport Šah

Tradicionalni šahovski turnir Terme Krka OPEN 2019

Eden zadnjih novomeških športnih dogodkov v iztekajočem letu je bil tradicionalni šahovski turnir Terme Krka OPEN 2019. Na tridnevnem tekmovanju, ki ga je v prazničnih dneh Šahovsko društvo Krka Novo mesto organiziralo v sodelovanju s Termami Krka v hotelu Šport na Otočcu, je sodelovalo 73 šahistov in šahistk iz Slovenije ter tujine. Po sedmih krogih švicarskega sistema in številnih razburljivih partijah je zmagal petnajstletni Jan Marn iz Ljubljane, ki je dosegel 6,5 točk. Z odličnimi igrami si je priigral tudi naslov FIDE mojstra.

Najboljši domači igralec je bil tokrat izkušeni Marjan Kastelic na izvrstnem drugem mestu, najboljša med ženskami je bila Špela Orehek iz Domžal, najboljši senior pa je bil Slavko Bedič iz Črnomlja.

Novomeški šahisti so uspešno leto 2019 zaključili z osvojenimi 20-imi medaljami in pokali na državnih prvenstvih: šestkrat so postali državni prvaki, sedemkrat so bili drugi, prav tako sedemkrat pa tretji.

Robert Rudman, prof. in predsednik Šahovskega društva KRKA Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih