fbpx
Mestnik
Električni skiro
Aktualno

Trčili voznica električnega skiroja in osebnega avtomobila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje, poroča Policijska uprava Novo mesto.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica električnega skiroja

Nekaj po 15. uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice električnega skiroja in voznice osebnega avtomobila na Novem trgu v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 45-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 47-letno voznico električnega skiroja, ki je padla in se lažje poškodovala. Okoliščine in odgovornost za prometno nesrečo policisti še preverjajo.


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Šedem na območju PP Krško je v noči na 19. 9. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov škode.

V Šmalčji vasi na območju PP Šentjernej je med 16. 9. in 19. 9. neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.  

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

V noči na 20. 9. so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika kombiniranega vozila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža 14 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Nemčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Ribnica, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 63 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana, 18 državljanov Maroka, deset državljanov Konga, osem državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, pet državljanov Indije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Gane, tri državljane Kameruna, tri državljane Šrilanke, dva državljana Irana in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih