fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Več prebivalcev napadlo policista

Na območju Dobruške vasi je moški v sredo lastniku zemljišča grozil z orožjem in mu poskušal na njegovem zemljišču preprečiti izvedbo zemeljskih del. Lastnik zemljišča je grožnje prijavil policiji in se skupaj z dvema policistoma vrnil na svoje zemljišče, kjer jih je napadlo več prebivalcev naselja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Prebivalci naselja so poskušali policistoma preprečiti izvedbo policijskih nalog oziroma prijetje osumljenca, ki je grozil lastniku. Dva občana sta policistki in policistu priskočila na pomoč, vendar so napadli tudi njiju. Na pomoč je priskočilo več policijskih patrulj.

Policisti so na kraju odvzeli prostost štirim osumljencem. Takoj so začeli iskati enega izmed osumljencev, ki je s kraja pobegnil. Pri iskanju so sodelovali tudi kriminalisti in vodniki službenih psov, območje so pregledovali s policijskim helikopterjem. Izsledili in prijeli so tudi petega osumljenca in so ga prav tako pridržali.

Vseh pet osumljencev je še vedno v pridržanju. Lastnika zemljišča, policistko in policista, ki so bili lažje poškodovani, so reševalci oskrbeli, vsi so že v domači oskrbi. Policisti so med preiskavo našli in zasegli tudi zračno puško, s katero je osumljenec grozil.

Intenzivna kriminalistična preiskava še potek, po zaključeni preiskavi bodo zoper pet osumljencev podali kazenske ovadbe, so še sporočili s policije.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih