fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
FOTO: MONM.
Občina Politika

Trdinova ulica pod OŠ Grm odslej enosmerna

Zaključuje se prenova Trdinove ulice pod Osnovno šolo Grm, z njo pa se je spreminja tudi ulični prometni režim in vzpostavlja varnejša šolska pot za novomeške učence. Na večjem delu Trdinove ulice promet po prenovi poteka enosmerno, in sicer od križišča z Mušičevo ulico do uvoza na parkirišče k blokovskemu naselju. Na tem odseku sta urejena tudi cona za odložitev otrok Poljubi in odpelji ter avtobusno postajališče. Prenovljena Trdinova ulica je že odprta za promet, do konca januarja pa bo gradbeni izvajalec še dopolnil prometno signalizacijo, ki bo dodatno opozarjala na obvezno enosmerno vožnjo, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Ob spremembi prometnega režima na delu Trdinove ulice iz dvosmernega v enosmerni voznike občina poziva k doslednemu upoštevanju signalizacije, v začetnem obdobju bo pri usmerjanju prometa preventivno sodelovalo tudi medobčinsko redarstvo.

FOTO: MONM.

Poleg varnejše prometne ureditve, ki smo jo zagotovili še z vzpostavitvijo površin za pešce in kolesarje, sta bili na Trdinovi ulici v prvi fazi izvedeni tudi nova cestna razsvetljava in komunalna ureditev. Slednjo bomo preuredili in dogradili tudi v drugi fazi, ki bo na trokrakem križišču Mušičeve in Trdinove ulice prinesla še tamkajšnjo spremembo prometne ureditve.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih