fbpx
Mestnik
Aktualno Atletika Šport

Tretji novomeški polmaraton bo, usoda otroškega teka še ni znana

Zadnja leta je Novomeški polmaraton postal eno največjih dolenjskih športnih prireditev. Lani se ga je udeležilo skoraj 1.300 aktivnih udeležencev. Letos bo polmaraton potekal v dveh dneh, in sicer 3. in 4. oktobra. V organizacijskem odboru Novomeškega maratona si močno prizadevajo, da letošnjo prireditev izpeljejo.

Varnost dajejo na prvo mesto

Kljub trenutnim razmeram ga bodo letos izvedli, in sicer v dveh dneh. V soboto, 3. 10, bo potekal rekreativni tek na 6,5 km ter, letošnja novost, tek na 10 km, ki bo potekal skozi staro mestno jedro. Pred tem pa bo potekala tudi nordijska hoja ter tek s psi. Drugi dan bo potekal polmaraton, ki bo štel za državno prvenstvo Slovenije in državno veteransko prvenstvo. Vsak dan bo lahko teklo največ 500 tekačev. »Pripravili bomo več štartov in pa oznake za postavitev v štartnih boksih, s pomočjo katerih bodo tekači lahko držali medsebojno razdaljo,« pojasni Primož Kobe. Gledalci bodo prireditev lahko obiskali in navijali, vendar ne na štartno ciljnem prizorišču Seidlove ulice, temveč ob progi.

Organizatorji menijo, da je dobro organizirana in uspešno izpeljana prireditev lahko simbol zmage nad koronavirusom, saj so bile prav aktivnosti v naravi za mnoge rešilna bitka za krepitev zdravja in premagovanje vseh tegob v težkem obdobju koronavirusa.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih