fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Troti iz Novega mesta morali priznati poraz

Športna dvorana je bila prizorišče tretjega Dneva kočevske košarke. Celodnevni dogodek, namenjen promociji košarke za vse generacije, s posebnim poudarkom na mladih, je tudi tokrat upravičil pričakovanja. Polna dvorana zagnanih mladih košarkarjev in kopica zadovoljnih odraslih obrazov na tribunah je nazorno pričala o tem, da prireditev iz leta v leto dobiva vse večji pomen in prepoznavnost, hkrati pa gre tudi za dokaz odličnega dela, ki ga z mladimi košarkarji opravlja Košarkarski klub Kočevje.

»Letošnji poudarek je bil vsekakor na najmlajših. Dan kočevske košarke je odlična ‘reklama’ za naš klub, saj čedalje množičnejša udeležba dokazuje, da delamo dobro. Odziv domačih otrok in mladih košarkarjev iz bližnjih občin je iz leta v leto boljši, vedno več pa je tudi obiskovalcev na tribunah. Zaradi časovne stiske smo skrajšali del programa, namenjenega starejšim rekreativcem. Pričeli smo s tekmovanjem učencev od 1. do 3. razreda kočevskih osnovnih šol, nadaljevali pa z večjim turnirjem košarkarjev do 12 let, na katerem so nastopile tudi gostujoče ekipe iz Delnic, Čabra, Novega mesta in Prevol. Otrok je bilo skozi celoten spored na parketu zagotovo vsaj 150. Za naslednje leto tako zaradi velikega zanimanja razmišljamo celo o organizaciji dvodnevnega dogodka,« pojasni predsednik Košarkarskega kluba Kočevje Roman Kirn.

»Nad tem, kako se je naša prireditev v teh treh letih razvila, smo preprosto navdušeni. Brez pretiravanja lahko rečemo, da je vzdušje skoraj tako bučno kot na ‘resnih’ tekmah. Vsi fantje in dekleta, ki sodelujejo, so zelo motivirani in zagnani, znova smo imeli polno dvorano otrok in njihovih svojcev, tako da je dogodek resnično dosegel raven, ki smo si jo lahko samo želeli. Zanimivo pa je bilo tudi na popoldanski tekmi domačih veteranov, kjer smo se zbrali ‘upokojeni’ kočevski košarkarji in odigrali med seboj srečanje 5 na 5. S tem vsaj enkrat na leto znova obudimo malce starega rivalstva, predvsem pa se zabavamo in družimo. To je nenazadnje tudi glavni namen te športne prireditve, ki v ljubezni do košarke povezuje košarkarje vseh generacij,« pa dodaja trener Košarkarskega kluba Kočevje Klemen Kirašič.

Kočevci ugnali Novomeščane

 Edino odigrano srečanje, ki ni bilo prijateljske narave, pač pa je štelo za točke državnega prvenstva, je bil obračun ekip do 14 let, na katerem so se proti kočevskemu klubu pomerili Troti iz Novega mesta. Trener domačih Klemen Kirašič je že pred srečanjem napovedal zanimiv in tesen obračun: »Novomeški prijatelji, ekipa Trotov, so s svojo ekipo do 12 let gostovali na našem turnirju. Ob tej priložnosti smo se dogovorili, da sta ekipi do 14 let odigrali še prvenstveno tekmo v okviru državne lige. Kočevci smo v tem tekmovanju najuspešnejši, prav Troti pa so edina ekipa, ki se nam je na prvem srečanju v Novem mestu resneje približala. Zato smo težko srečanje pričakovali tudi tokrat.«

Obračun je bil naposled dejansko izenačen in napet, končna zmaga pa je vseeno ostala doma. Kočevci so nadaljevali niz neporaženosti, srečanje so dobili z rezultatom 83:69. Domači košarkarji so kljub 10 zadetim trojkam gostov in vidni utrujenosti po dolgem košarkarskem dnevu le strli odpor novomeške ekipe. Tekma pa bo ostala v spominu tudi zaradi izjemnega strelskega izkupička kapetana kočevske ekipe Ožbeja Adamiča, ki je dosegel svoj osebni rekord po številu doseženih točk. Novomeški zasedbi jih je namreč nasul kar 51! S tem izidom Kočevje še naprej ostaja edina neporažena zasedba v letošnji ligaški sezoni.

Izidor Volf

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih