fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Tudo od jutri naprej bodo novomeški vrtci izvajali varstvo

Novomeški vrtci so že v preteklih tednih izvajali varstvo za vse, ki ga v trenutnih razmerah potrebujejo, in bodo s tem nadaljevali tudi v prihodnjem tednu. Na podlagi sklepa župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija je upravičenost do varstva omogočena vsem, ki zaradi službenih obveznosti tega ne morejo zagotoviti sami, v vrtcih pa želijo, da starši za izkazovanje potrebe po varstvu prinesejo izjavo o zdravju otroka in izjavo o nujnosti varstva.

Za varstvo vrtčevskih otrok bo v Mestni občini Novo mesto poskrbljeno tudi v prihajajočem tednu. Vrtci, ki trenutno delujejo v okrnjeni obliki, bodo na podlagi včerajšnje odločitve Vlade RS na tak način delovali še naprej in nudili varstvo le za tiste, ki druge oblike varstva nimajo. Delovanje vrtcev in komu je varstvo trenutno omogočeno podrobneje določa sklep župana Mestne občine Novo mesto.

Varstvo za vse tiste, ki nemoteno delujejo

Na podlagi sprejetih odločitev Vlade RS je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sprejel sklep o delovanju vrtcev v Mestni občini Novo mesto v zmanjšanem obsegu v času epidemije Covid-19, s katerim točno določa postopanje v primeru zagotavljanja varstva otrokom vseh staršev, ki varstva zaradi službenih obveznosti ne morejo zagotoviti sami. Na podlagi dejstva, da je naša občina v veliki meri industrijsko intenzivna ter da je delo od doma za proizvodne delavce težko zagotoviti, je sklep župana pripravljen v smeri prijaznosti do vseh zaposlenih, ne glede na panogo kjer delajo (torej, ne zgolj za tiste, ki delujejo v zdravstvenem in ostalih nujnih podpornih sektorjih). V primeru poslabšanja epidemiološke slike se okoliščine zagotavljanja varstva seveda lahko spremenijo, do takrat pa vsi vrtci javne novomeške mreže delujejo na način, kot to predvideva sklep.

Novomeški vrtci so se poenotili

Poenoteno so se organizirali vsi novomeški vrtci, ki od staršev, v skladu z zgoraj omenjenim sklepom, ki ga je izdala občina, zahtevajo dve izjavi, in sicer izjavo, s katerim jamčijo za zdravje otroka ter zagotavljajo, da otrok ni bil v stiku z okuženim, ter  izjavo, ki dokazuje, da starši potrebujejo nujno varstvo – izjava je usklajena s sklepom o delovanju vrtcev v Mestni občini Novo mesto v zmanjšanem obsegu v času epidemije Covid-19.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih