fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Ukradli avtomobil in napadli policiste

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 20. 1. in 23. 1. posredovali v 135 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 521 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 22-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

22. 1. okoli 22. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Koprivnici na območju PP Krško. Policisti so  ugotovili, da je 50-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s
ceste in se prevrnil. Voznik in trije potniki so se lažje poškodovali, oskrbeli so jih v zdravstvenem domu.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili 21. 1. nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči pri Malem Slatniku. Opravili so ogled in ugotovili, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni  nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj z dvema promiloma alkohola

22. 1. okoli 19. ure so sevniški policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu  zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,99  miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi bodo z obdolžilnim
predlogom seznanili sodišče.

Metliški policisti prijeli tatove vozila

22. 1. nekaj pred 22. uro so bili metliški policisti obveščeni, da naj bi v Rosalnicah nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev. Na območju Trnovca so  avtomobil izsledili in ga ustavljali, vendar voznik znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, kasneje pa vozilo ustavil. 30-letni osumljenec in dva sopotnika, stara 19 in 34 let, so se med postopkom nedostojno vedli, policistom poskušali preprečiti izvedbo nalog in jih napasti. Zoper nasilno trojico so uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Ugotovili so, da 30-letni storilec nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,50 miligramov alkohola. Ukraden avtomobil so zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in  javnega reda in miru izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi tatvine bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na delovišču na Dvoru je v noči na 20. 1. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil dve motorni žagi.

Na parkirnem prostoru v Trebnjem je 20. 1. nekdo iz osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti, gotovino in bančnimi karticami. Storilec je na dveh bankomatih dvignil gotovino in lastnico oškodoval za 2100 evrov.

V okolici Novega mesta so neznanci iz hleva odtujili samokolnico, lopato in šest bal sena.

V noči na 23. 1. je v naselju Lukovek nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil suhomesnate izdelke.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Krško so 20. 1. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Krškega, kjer naj bi pijan kršitelj  razgrajal in nadlegoval družinske člane. 41-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih