fbpx
Mestnik
9. Vrh Korena.
Aktualno Pohodništvo Šport

Uspešno na vrh Korena

V soboto, 12. 9. 2020, smo se odpravili na potepanje po Krvavcu. Na prvi turi v novem šolskem letu nas je bilo kar 34, od tega 8 otrok. Ob 6. uri zjutraj smo se s postajališča pri Tušu z osebnimi vozili odpeljali proti Ljubljani, mimo letališča na Brniku do parkirišča na Planini Jezerca. Pred odhodom s postajališča smo se fotografirali. Nato smo sledili markirani poti mimo Krške planine do planine Koren.

Po počitku pri pastirskem stanu, kjer imajo samopostrežni bife, smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je šla proti Košutni in Kompoteli, druga skupina pa je šla po lažji poti do Vrha Korena. Jaz sem šla tokrat s skupino po lažji poti. Na Vrhu Korena smo počakali prvo skupino. Obvezno skupno fotografiranje je bilo po solidno dolgem počitku znak, da je treba pot nadaljevati. Potem smo se odpravili po grebenu Jež-a, ki nas je pripeljal na Veliki Zvoh. Pot nas je peljala do umetnega jezera. Preden smo prišli do jezera sva z vodnikom Markom šla stavit, da ni jezera, saj nisem verjela, da je res na vrhu jezero. Nato smo šli mimo RTV oddajnika Krvavec do Planšarije Pr’Florjan. Tu smo imeli daljši počitek, kjer smo se okrepčali z njihovimi dobrotami. Po počitku smo se vrnili na Planino Jezerca. Dan je bil zelo lep in sonce je lepo sijalo. Zabavala sem se in vesela sem, da sem šla.

Loti Bele, PD Krka Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih