fbpx
Mestnik
Aktualno

Ustvarjalnica Rebeka Perko: Riše nasmehe

Rebeka Perko prihaja iz Žužemberka in že nekaj let opravlja najboljšo službo na svetu, se uvodoma pohvali mlada podjetnica, ki v svoji delavnici izdeluje izdelke, ki rišejo nasmehe.

Po končani gimnaziji se je vpisala na Ekonomsko fakulteto, ker pa je od nekdaj rada ustvarjala, jo je življenje odpeljalo stran od številk – v ustvarjalni svet.

Rebeka je rada ustvarjala že v osnovni šoli, v času likovnega pouka so ideje kar letele iz nje in šolske ure so bile prekratke.

V času študija je v študentskem domu ročno poslikala nekaj skodelic in jih objavila na Facebook profilu Ustvarjalnica Rebeka Perko.

»Najprej so izdelke naročali prijatelji in družinski člani, sčasoma pa sem pridobila vse več zanimanja tudi od ostalih ljudi, prihajalo je vse več naročil iz cele Slovenije. Takoj sem odprla osebno dopolnilno delo, zaslužen denar pa sem uporabila za nakup barv za keramiko, skodelic in ostalih materialov za ustvarjanje. Po končanem faksu sem odprla s.p. in si tako sama ustvarila službo,« svoje podjetniške začetke pojasni ustvarjalka.

Odprla je spletno trgovino in na virtualne police naložila ročno porisane skodelice, lončke za rože, rokovnike, emajlirane izdelke in ostale unikatne izdelke za različne priložnosti.

V zadnjih letih je ročno poslikala več tisoč skodelic in lončkov za rože.

»Prejemniki darila točno vedo, da je bil izdelek narejeni prav za njih. Najbolj sem vesela, ko prejmem sporočilo, kako so bili prejemniki izdelkov ganjeni in veseli darila. Včasih dobim tudi fotografije ponosnih babic in mamic z mojim lončkom za rožice v naročju. Osrečijo me tudi sporočila kupcev, ko mi napišejo, da mojo skodelico uporabljajo že več let in vedno pijejo kavo samo iz nje.«

Veliko izdelkov proda v mesecu maju in juniju, ko starši ob zaključku šolskega leta obdarujejo vzgojiteljice in učitelje. »Velikokrat dobim odziv učiteljic in vzgojiteljic z darilom v naročju in nasmehom do ušes, kar mi polepša dan in mi da dodaten zagon in motivacijo za ustvarjanje. Vesela sem, da je vse več ljudi, ki cenijo unikatne izdelke in z veseljem podprejo mlade ustvarjalce.«

Podjetnica prizna, da je v množici raznoraznih ponudnikov težko izstopati. Trudi se, da ostaja zvesta svojem stilu. Kupcu rada ponudi unikatne izdelke, ki so ob enem tudi kvalitetni in imajo dušo. Uporabnikom lepšajo dneve, izboljšajo prvo jutranjo kavo in že tako lepo rožo, naredijo še lepšo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih