fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V gostinskem lokalu v Šentjerneju se je pretepalo več oseb

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Črnomlju zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 19. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Mirni, kjer naj bi na parkirnem prostoru gostinskega lokala voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Policisti PP Trebnje so se takoj odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika. Na območju Mirne so 63-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Črmošnjicah pri Stopičah je med 18. 12. in 20. 12. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil peč na drva, samokolnico in kotno rezilko. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.V kraju Hom na območju PP Trebnje je med 16. 12. in 21. 12. iz gospodarskega objekta odtujil starejši traktor IMT 560 in drva. S tatvino je povzročil za okoli 6.000 evrov škode.
Na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu je med 18. in 19. uro neznanec vlomil v osebni avtomobil in s prednjega sedeža odtujil torbico z bančno kartico, mobilnim telefonom in dokumenti. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1.500 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

Nekaj po 23. uri smo bili obveščeni, da se je v gostinskem lokalu v Šentjerneju pretepalo več oseb. Policisti so ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med več osebami, štiri osebe so bile lažje poškodovane, udeleženci pretepa pa so s kraja pobegnili. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ugotavljanjem vseh okoliščin in identiteto udeležencev. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelje oziroma osumljence ustrezno ukrepali.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova) izsledili in prijeli 26 državljanov Sirije, 17 državljanov Afganistana, šest državljanov Maroka, dva državljana Pakistana, državljana Alžirije in državljana Turčije. Na obočju PP Črnomelj (Paunoviči, Žuniči, Preloka) so prijeli 22 državljanov Sirije in sedem državljanov Maroka, na območju PP Metlika (Želebej) štiri državljane Afganistana in na območju Sevnice državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih