fbpx
Mestnik
siol.net
Aktualno Dogodki Novice

V Lidlu opažajo večje povpraševanje po svežih izdelkih, v Mercatorju pravijo, da si ljudje ne delajo več zalog

V Mercatorju so opazili, da je obiskov v njihovih trgovinah manjši, so pa nakupi nekoliko večji. Ljudje kupujejo na zalogo, da zmanjšajo število obiskov v trgovino, ne delajo pa si večjih zalog. “Nekoliko večje je zdaj povpraševanje po osnovnih živilih in higienskih potrebščinah, so pa razmere veliko bolj umirjene kot ob začetku epidemije spomladi,” pravijo iz Mercatorja.

Tudi iz Hoferja sporočajo, da večjih posebnosti glede nakupov trenutno ne opažajo. “Zavedamo se, da je oskrba z živili ena od kritičnih dejavnosti, nujno potrebnih za delovanje države, zato se
v največji možni meri prizadevamo za nemoten potek dela, ob tem pa seveda skrbimo tudi za svoje
zaposlene, tako v prodaji in logistiki kot upravi, na sedežu podjetja,” sporočajo iz Hoferja. Številne preventivne ukrepe so uvedli tudi na področju uprave in skladišča, do nadaljnjega pa so prilagodili tudi organizacijska vodila, in sicer zmanjšali so število sestankov, preložili vsa ne nujne poti. Kjer je le-to mogoče, organizirajo delo od doma.

Medtem ko v Lidlu v zadnjih dneh opažajo nekoliko povečano povpraševanje po svežih izdelkih: meso, mlečni izdelki ter izdelkih z daljšim rokom trajanja. “Naj poudarimo, da naše trgovine dnevno zalagamo z izdelki, prav tako so v našem skladišču zaloge teh izdelkov več kot zadostne, zato je skrb, da bi jih zmanjkalo, povsem odveč,” sporočajo iz Lidla.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih