fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina

V Novem mestu kmalu na voljo za odkup več zemljišč za individualno gradnjo

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom d.o.o., Marjan Skube sta podpisala pogodbo za izvedbo gradnje gospodarske javne infrastrukture na zemljiščih, namenjenih individualni gradnji v Gotni vasi. Zemljišča, ki so v lasti občine, se bodo začela opremljati januarja, dela pa bodo zaključena do poletja. Predvidoma februarja bo vseh šest zemljišč, namenjenih za individualno stanovanjsko gradnjo, ponujenih v odkup prek javne dražbe, po zaključku del pa bodo opremljena z vso potrebno javno komunalno infrastrukturo.

Mestna občina s tem nadaljuje ambiciozen načrt na področju stanovanjske politike, s katero želi ustvariti nove bivanjske priložnosti. Decembra je MONM podpisala pogodbo s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije, s katero bo v prihodnjih letih na voljo 57 zemljišč za individualno gradnjo na območju Brod-Drage.

V letu 2022 bo predvidoma za odkup na voljo tudi 23 zemljišč na Regrških Košenicah, ki jih bo občina predhodno komunalno opremila.

V sklopu pogodbe s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije bo v bližnji prihodnosti v Novem mestu na voljo tudi prek 400 novih najemniških stanovanj v naselju Podbreznik in na območju Brod-Drage, v načrtu pa je tudi javna dražba za dodatno zemljišče v Podbrezniku, kjer je predviden večstanovanjski objekt.

Del zemljišča v Gotni vasi, ki bo prek dražbe na voljo za odkup.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih