fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

V novomeški bolnišnici bodo začeli s testiranjem za protitelesa


 Razmere v novomeški bolnišnici se izboljšujejo, število hospitaliziranih se še vedno zmanjšuje. Veliko energije usmerjajo v to, da redne programe odpiramo v največji možni meri, skladno z zmožnostmi. “Ne smemo pozabiti, da še vedno ostajamo COVID bolnišnica,” sporočajo iz SB Novo mesto. V bolnišnici imajo narejeno izhodno strategijo glede na število v bolnišnicah zdravljenih COVID bolnikov v Sloveniji. Sestavljena je iz 4 faz:

– 1.faza: ko je število hospitaliziranih COVID bolnikov v Sloveniji pod 700,
– 2. faza, ko jih je pod 500 (tukaj sprejemamo bolnike tudi iz Posavja, ker se zapira brežiška
      COVID bolnišnica),
– 3. faza, ko jih je pod 300 in
– 4. faza, ko jih je pod 100.

Šele v zadnji fazi, ko pade število hospitaliziranih COVID bolnikov pod 100, Splošna bolnišnica Novo mesto ne bo več COVID bolnišnica.
 

Na voljo samoplačniško testiranje s hitrimi testi

Zaradi velikega povpraševanja imajo v SB Novo mesto na voljo samoplačniško testiranje s hitrimi testi. Cena testa je 15 EUR, ob večjem številu testirancev naenkrat možen tudi najem mobilne enote, ki pride v določeno podjetje, v tem primeru je cena testa 17 EUR). Cena samoplačniškega testiranja s PCR testi pa je 94 EUR.

Pričeli bodo tudi s samoplačniškim  testiranjem za protitelesa, s katerimi ugotavljajo prebolevnost koronavirusne bolezni v preteklosti. Pri tovrstnem testiranju je potreben odvzem krvi (cena: 20 EUR). Testiranja opravljamo v  stari (rumeni) interni stavbi bolnišnice. 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih