fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

V novomeški bolnišnici se zgodba s COVID pacienti šele dobro začenja

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije je objavil sporočilo za javnost “Klic na pomoč: ne zmoremo več”. Zaposleni so izmučeni, zaradi zaščitne opreme večkrat na dan kar preskočijo stranišče, da jim ni potrebno zamenjati opreme. Kako pa je v novomeški bolnišnici?

“Pri nas se zgodba s COVID pacienti in COVID bolnišnico šele dobro začenja,”pravijo v novomeški bolnišnici. Zaenkrat hujših težav nimajo, tudi kadrovsko so dobro podkrpljeni. “Skrbijo nas odsotnosti zaradi morebitnih bolniških. Imamo namreč pretežno ženski kolektiv, zato izzive pričakujemo pri mlajših mamicah – odsotnost zaradi nege mlajših otrok, pri starejših pa zaradi bolezni, ki pridejo z leti in terjajo svoj davek tudi iz naslova odsotnosti iz delovnega mesta,”pravijo.

COVID epidemija je izziv, zagovoto


Znašli smo se v neki drugi realnosti, ko je zdravstvo dražje, obravnava pacientov počasnejša in zaradi nujnih varnostnih protokolov težja tako za paciente kot zdravnike. Reševanje situacije se šele začenja. “S izzivi se bomo spopadali, ko bo zimsko vreme pokazalo svoje zobe in bo v zraku porast respiratornih okužb. Lahko samo predvidevamo na podlagi izkušenj, ki so jih imele druge bolnišnice,” pravijo.

V novomeški bolnišnici upajo, da bo situacija obvladljiva in da večjih izpadov, izčrpanosti ali nezadovoljstva ne bodo imeli.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih