fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Kronika in policijska poročila

Voznik začetnik po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so popoldne z video nadzornim sistemom Provida opravljali meritve hitrosti na avtocesti. Med Drnovim in Obrežjem so vozniku osebnega avtomobila Chevrolet izmerili povprečno hitrost 210,4 km/h. Kršitelja so ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 21-letnega voznika začetnika, ki ima vozniško dovoljenje eno leto in tri mesece. Izločili so ga iz prometa, mu prepovedali nadaljno vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje.

Nepravilno zavarovan tovor

Policisti so bili nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči v križišču v Žabji vasi. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilom, ki je v križišču pripeljal iz smeri Šentjerneja in zavijal v smeri proti Ločni. Zaradi nepravilnega zavarovanega tovora je eno od naloženih vozil zdrsnilo na avtomobil voznika osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal iz smeri Ločne.

Pod vplivom alkohola

Nekaj pred 11. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru na Ragovski ulici,kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo in nadaljeval vožnjo. Ob prihodu policistov se je 24-letnik vrnil na kraj nesreče. Med postopkom so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, imel je 0,41 miligramov alkohola.

Na mejni prehod Obrežje je okoli 13. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Slovenije. 60-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih