fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

V novomeški bolnišnici za pomoč poklicali specializante

V novomeški bolnišnici imajo danes hospitaliziranih 30 covid bolnikov, od tega jih 9 potrebuje intenzivno nego. Tako postopoma prehajajo v 1.fazo, ko bo COVID pacientom na razpolago 30 postelj na običajnem COVID oddelku, na intenzivni pa 12 postelj.

Težave zaposlenih zaradi varstva otrok

Ker so ponovno zaprli vrtce in šole, se tudi zaposleni v SB Novo mesto srečujejo s problemom varstvo, saj veliko zaposlenih ne izpolnjuje kriterij, da sta oba starša zaposlena v kritični infrastrukturi. Pomoč so poiskali pri specializantih, ki bodo nadomeščali redno zaposleno zdravstveno osebje.

»Virus ostaja z nami in z njim se bo potrebno naučiti živeti. Majhna odrekanja nam lahko na dolgi rok prihranijo večja zapiranja, toda uspešni bomo le, če bomo razumeli smiselnost ukrepov in se zavedali, kakšne posledice lahko ima (ne)odgovorno ravnanje vsakega izmed nas. V naši bolnišnici se bomo še naprej trudili po naših najboljših močeh, da bomo kljub virusu dostopni tudi za necovid paciente in jim nudili storitve. Zato hvala vsakemu izmed vas, ki nam z odgovornim ravnanjem pomaga pri tem,« sporočajo iz SB Novo mesto.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih