fbpx
Mestnik
Aktualno Občina

V prenovo cesta med Dolenjimi Kamencami in Potočno vasjo

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta v družbi predsednika Sveta Krajevne skupnosti Bučna vas Milana Tramteta danes podpisala pogodbo za rekonstrukcijo ceste med Dolenjimi Kamencami in Potočno vasjo. Prenova cestišča in podzemne infrastrukture se bo začela v drugi polovici julija in bo zaključena predvidoma do prihodnjega marca, projekt v vrednosti dobrih 850 tisoč evrov pa bo v celoti financirala Mestna občina Novo mesto.

Kot je ob podpisu pogodbe izpostavil župan Gregor Macedoni, bo novomeška občina povezavo med naseljema urejala z namenom povečanja varnosti pešcev, saj bodo poleg rekonstrukcije ceste v dolžini 520 metrov dela obsegala še ureditev pločnika in cestne razsvetljave. Slednja je bila v okoliških ulicah v letih 2017 in 2018 v sklopu predhodnih faz projekta že dograjena in prenovljena, v trenutni fazi del pa se bosta poleg razsvetljave urejala še komunalna kanalizacija in vodovod, stekla bo tudi prestavitev telekomunikacijskih in nizkonapetostnih vodov.

MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih