fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Aktualno Vrtci, šole, študij

Znani rezultati poklicne mature

Kandidati, ki so poklicno maturo opravljali na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah, bodo danes obveščeni o svojem uspehu. Danes od 7. ure dalje si lahko svoje rezultate s pomočjo šifre ogledajo na spletu. V ponedeljek bodo na Državnem izpitnem centru predstavili rezultate vseh treh matur – poklicne, splošne in mednarodne.

S pisanjem eseja iz maternega jezika 4. maja se je začela splošna matura, ki jo je na 83 šolah opravljalo več kot 6200 dijakov. Osrednji del spomladanskega roka splošne in poklicne mature se je začel 27. maja s pisnim izpitom iz tujega jezika.

Dijaki, ki želijo s poklicno maturo nadaljevati študij na univerzi, torej na fakulteti, ki je to možnost omogočila v razpisnih pogojih, so morali opraviti še izpit iz posameznega predmeta splošne mature. Na dodatni maturitetni izpit se je prijavilo 1848 kandidatov (lani 1809), največ jih je maturitetni izpit opravljalo iz angleščine in matematike na osnovni ravni, biologije ter kemije.

Lani je splošno maturo v spomladanskem roku uspešno opravilo 5194 dijakov četrtih letnikov oz. 95,41 odstotka, poklicno pa 7116 oz. 91,29 odstotka kandidatov.

Rezultati poklicne mature bodo sicer znani v ponedeljek, ko bodo predstavniki ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Državnega izpitnega centra na novinarski konferenci predstavili tudi rezultate o uspehu splošne in mednarodne mature letošnjega spomladanskega roka.

STA/DB

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih