fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno

V prometni nesreči udeležena tri vozila

Policisti so na številko 113 prejeli 327 klicev in obravnavali 88 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije, poroča Policijska uprava Novo mesto. 

Mejne zadeve in tujci

V 24-tih urah so obravnavali 174 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo. Večina je prijetih v Posavju (Brežice, Rigonce, Dobova, Trnje, Podvinje, Obrežje, Nova vas pri Mokricah).

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so ob pol desetih dopoldne med Dobruško vasjo in Kronovim z modro lučjo in sireno ustavljali dva sumljiva polno naložena avtomobila hrvaških tablic. Voznik prvega avtomobila je v bližini Bele cerkve ustavil na odstavnem pasu, nato pa preskočil varovalno ograjo in zbežal v gozd (v avtu pa je ostalo devet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo). Operativno komunikacijski center novomeške policijske uprave je za iskanje dodatno angažiral še policiste iz Šentjerneja, Novega mesta, Trebnjega in vodnike službenih psov, prav tako pa o bežečem drugem vozilu obvestil ljubljanski operativno-komunikacijski center. V obsežni iskalni akciji je slabo uro po dogodku policist – vodnik službenega psa izsledil 27-letnega državljana Kosova, ki je vozil prvi avto. 27-letnika so vklenili in odpeljali v pridržanje.

Drugo vozilo so trebanjski policisti ustavljali na avtocesti, nakar je voznik med Trebnjem in Bičem sunkovito zapeljal na levi prometni pas, se ustavil in zbežal. Nekaj minut po sedmi zvečer so prometni policisti prijeli pri Velikem Gabru 22-letnega voznika, državljana Kosova, prijeli, ga vklenili in odpeljali v pridržanje. V avtu je vozil šest tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo (državljani Turčije).

Obe vozili so zasegli, oba voznika kazensko ovadili, postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Krški policisti so nekaj pred poldnevu na Libni opazili sumljivo vozilo hrvaških tablic, ki je bilo polno oseb. Ko so ga začeli ustavljati z modro lučjo in sireno, je voznik pospešil s hitrostjo vožnje, nato pa ustavil in zbežal v gozd. V vozilu je ostali šest tujcev, državljanov Turčije, ki so jih v postopek preveli brežiški policisti. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Na kraj je bilo napoteno večje število policistov iz Krškega, Brežic, Šentjerneja, vodnikov službenih psov in državne specializirane enote za nadzor državne meje. Kljub intenzivnemu iskanju, pri katerem so območje pregledovali tudi z dronom, voznik oziroma osumljenec še ni bil izsleden. Aktivnosti na terenu še potekajo.

Pobegli osumljenec naj bi bil velik okoli 170 cm, čokate postave, kratko postrižen, oblečen v zeleno, olivno zeleno majico s kratkimi rokavi in v dolgih hlačah podobne barve.  

Prometna varnost

Policisti so obravnavali osem prometnih nesreč, od tega so bile štiri z lažjimi poškodbami.

Na Lazah so novomeški policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala 29-letna motoristka. V ovinku ji je nasproti preveč po sredini pripeljal voznik kombija, tako da je motoristka v izogib trčenja zapeljala na bankino in padla. Pri tem se je lažje poškodovala.

Krški policisti so popoldne v Krškem ustavili 18-letnega voznika, za katerega se jim je zdelo, da se jih izogiba. Posumili so, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc in naredili hitri test na mamila, ki je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po prejemu rezultata strokovnega pregleda bodo ustrezno ukrepali.

Regijski center za obveščanje je ob 13:21 uri obvestil policiste o prometni nesreči med Lokvico in Bušinjo vasjo, pri kraju Trnovec. Po prvih ugotovitvah ogleda so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila. Do prometne nesreče naj bi prišlo med nepravilnim prehitevanjem, ker se voznik ni prepričal, če to lahko stori na varen način. 54-letnega povzročitelja prometne nesreče so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Naj bi bil lažje poškodovan. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bil promet na tem delu oviran dobri dve uri. Alkotest je bil pri vseh treh voznikih negativen.

Nekaj po drugi popoldne se je zgodila prometna nesreča v Dolenjem Mokre polju. Po prvih ugotovitvah ogleda je 21-letni voznik med vožnjo iz neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avto, ki ga je pravilno po svoji strani pripeljal 52-letni voznik iz Nizozemske. Slednji je imel v avtu sopotnico. Po trčenju je njuno vozilo odbilo s ceste, kjer je obstalo na strehi. Oba sta se lažje poškodovala. Policisti so obema voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. Za 21-letnika so uvedli postopek o prekršku. Zaradi nesreče je bil prometa oviran do četrte ure.

Sevniški policisti so popoldne na Orešju nad Sevnico obravnavali prometno nesrečo avtošole in še enega vozila, v kateri sta se poškodovali obe voznici. Po prvih ugotovitvah naj bi 22-letna voznica osebnega avtomobila vozila na prekratki varnosti razdalji za avtom avtošole, ki ga je vozila 21-letna kandidatka z inštruktorjem, in trčila vanjo. Policisti so obema odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola.

Pridržali pijanega kršitelja

Krški policisti so zvečer zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v Spodnjem Starem gradu. Kršitelj iz okolice krškega je iz kraja zbežal pred prihodom policistov, a se kasneje vrnil in pijan razgrajal naprej. Drugič so ga prestregli, a se tudi ob prisotnosti policistov ni pomiril in je razgrajal naprej ter se nedostojno vedel do policistov. Vklenili so ga in odpeljali v pridržanje.

Vlomi in tatvine

V zadnjem tednu dni so neznanci vlomili v vikend v Gorenjih Sušicah. Odpeljali so motorno žago, kovinsko posodo za gorivo, več različnega orodja, nahrbtno kosilnico, 130 kg krompirja in avtomobilsko prikolico. Lastnikom so povzročili za vsaj tisoč dvesto evrov škode.

V Straži so policisti iz Dolenjskih Toplic obravnavali tatvino treh traktorskih pogonskih gredi (kardanov). Lastniku so povzročili za okoli tisoč evrov škode. Podobno kaznivo dejanje so obravnavali novomeški policisti v Selah pri Ratežu – tam je lastniku tudi izginil kardan v rumenem ohišju (storilec se je potrudil in jo snel iz traktorja)  ter hidravlična poteznica črne barve. Lastniku so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih