fbpx
Mestnik
Foto: Luka Rifelj.
Aktualno

Odvila se je 7. Edicija Mestne modne revije in to kar na vlaku

Letos se je Mestna Modna revija odvila v četrtek, 21.9.2023 na vlaku na železniški postaji Novo mesto, kar je zagotovo unikatna lokacija za modni dogodek in je presenetila vse udeležence. Idejna vodja projekta in soorganizatorka, Ana Jelinič in soorganizatorka in producentka Maja Judež iz Youma Events agencije sta poskrbeli, da je že tradicionalni modni dogodek zopet presenetil vse prisotne. Modne revije na vlaku res ni nihče pričakoval.

Vlak za Mestno modno revijo se je na peron št. 1 pripeljal ob 17.30 uri, ko je na vlak vstopilo več kot 180 mode željnih dam in gospodov. Vsi, ki so želeli ovekovečiti ta večer ali deliti utrinke preko družbenih omrežij, so se lahko slikali pred steno sponzorjev. Za začetek modne revije je bilo vse nared in glasba ter krasne kreacije so nas ponesle v svet mode.

Foto: Luka Rifelj.

 Na 7. Ediciji Mestne modne revije se je, kot je že v navadi predstavilo več modnih oblikovalcev. Obiskovalci so si lahko ogledali novo kolekcijo oblačil Ane Jelinič in kolekcijo M.FICTION, ter  NikatoKer organizatorki vsako leto dajeta priložnost tudi mladim modnim upom, se je tokrat s svojimi kreacijami zaključne naloge Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, predstavila mladaGaja Bassanese, ki je večer odprla s svojo kolekcijo oblačil cvetnih oblik z rožnimi motivi Izraziti volumni njenih oblačil se zgledujejo po silhuetah preteklosti, hkrati pa s svojimi nekonvencionalnimi oblikami ohranjajo stik s sodobnostjo.

Kot drugi sta se nam predstavilisestri Mateja in Mia Aleksandra Lukač.Ki ustvarjata pod blagovno znamkoM.FictionKolekcija UNTOLD STORIES svoj navdih črpa iz osebnih zgodb različnih posameznikov. Nekatere so mistične, melanholične, zapletene, prikrite, neizrečene – le-te so nas naredile unikatne. Vsa ta poezija in eksplozija čustev se skriva v detajlih, oblikah in barvah Elizabetinskega obdobja in je prikazana na futurističen način.

Tretji modni izhod so bile kreacijeNike Pulko, ki ustvarja pod imenom NIKATO Studio. Kolekcija justFEEL je pravzaprav nadaljevanje lanskoletne kolekcije justBREATHE, pri kateri se je Nika začela posvečati predvsem psihičnemu počutju tistega, ki oblačila nosi. Letošnji kosi so nastajali zelo spontano. Kolekcija je polna toplih odtenkov v kombinaciji z mistično črnino – ta predstavlja temne sence, ki jih sonce odganja.

Kot zadnja se nam je predstavila idejna vodja Mestne modne revije, modna oblikovalka Ana Jelinič s svojo kolekcijo ETERNITY, ki govori o sodobni ženski, ki stremi k popolnosti. Popolnemu in zdravemu telesu in popolnemu izgledu. A ker popolnost vsak razume in vidi po svoje, vsakdo piše svojo zgodbo o lepoti in popolnosti, ki nam daje občutek, da smo se dotaknili tudi večnosti.

Manekenke so pri dveh hodih nosile očala modnih znamk iz Očesnega centra Preskar.

Po modni reviji se je druženje nadaljevalo na železniški postaji Novo mesto.

VIR: Ana Jelinič.

Foto: Luka Rifelj.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih