fbpx
Mestnik
KK Krka
Aktualno Dogodki Košarka Novice

V reprezentancah Slovenije ter Bosne in Hercegovine

S tretjim kvalifikacijskim ciklusom se končujejo kvalifikacije za člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Slovenska izbrana vrsta bo branila naslov evropskega prvaka iz leta 2017. V tokratnem zaključku kvalifikacij bosta igrali tudi Slovenija ter Bosna in Hercegovina, v njej naša četverica.

Luka Lapornik in Jan Kosi bosta s Slovenijo v Ukrajini, Adin Vrabac z reprezentanco BiH v Latviji, Dalibor Damjanović bo asistiral selektorju Aleksandru Sekuliču na klopi Slovenije na tekmah v Ukrajini. Rok Stipčević pa se je zahvalil za vabilo za tekme hrvaške reprezentance.

Kvalifikacije za EP 2022:

Tekmi Slovenije:

18.2.
Slovenija – Madžarska (20.00) (prenos na Kanalu A)

20.2.
Slovenija – Ukrajina (15.00) (prenos na Kanalu A)

Tekmi Bosne in Hercegovine:

20.2.
BiH – Grčija (15.30)

22.2.
BiH – Bolgarija (15.30)

Po zmage

„Moram reči, da sem res vesel, ker se je selektor Aleksander Sekulič spomnil name. Na nek način sem že odpisal reprezentanco, ker par let ni bilo nobenega vabila. Sem si ga pa s svojimi dosežki zaslužil. Pred nami sta zdaj dve tekmi, v Ukrajino potujemo sproščeni, saj smo že uvrščeni na evropsko prvenstvo. A kljub temu želimo kvalifikacije končati z dvema zmagama,“ je povedal Luka Lapornik, kapetan naše članske ekipe. „Za vsakega igralca predstavlja igranje za reprezentanco največjo čast, ki ga lahko doleti. Z veseljem se odzovem in pomagam. V Ukrajino gremo po zmagi in dostojno zastopanje slovenskega grba,“ se nove reprezentančne akcije veseli tudi Jan Kosi.

„Vesel sem, ker sem že dolgo časa v reprezentanci. Zgradili smo kult, imamo dobro atmosfero. Čuti se, da imamo vse več podpore,“ dodaja Adin Vrabac, ki z ekipo Bosne in Hercegovine igra v latvijskem glavnem mestu Rigi.

„Novi selektor Aleksander Sekulič me je povabil k sodelovanju, za kar sem mu hvaležen. Istočasno pa hvala KK Krka in trenerju Vladimirju Anzuloviću, ki so mi dovolili, da lahko sodelujem v slovenski reprezentanci. Moramo vsi vedeti: reprezentanca je velika čast, jaz pa sem profesionalec, živim od košarke. Če ne bi bilo KK Krka, tudi mene verjetno ne bi bilo v reprezentanci,“ pa se vnovične akcije na klopi Slovenije veseli tudi Dalibor Damjanović, pomočnik v naši članski ekipi.

V tem času bodo ostali naši košarkarji vadili v Novem mestu in se pripravljali na nadaljevanje sezone.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih