fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Kronika in policijska poročila

V sostorilstvu v ZPKZ Dob poskušala pretihotapiti prepovedano blago

Kriminalisti  Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno  tožilstvo  Novo  mesto  podali kazensko ovadbo zoper 32-letnega in 44-letnega  moškega.  Osumljena sta, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje   Nedovoljena   proizvodnja  in  promet  s  prepovedanimi  drogami, nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in  predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog po 1. in 2. odstavku 186. člena KZ-1.

Med  kriminalistično  preiskavo  je  bilo  ugotovljeno,  da  so  pravosodni policisti ZPKZ Dob 22. septembra opravili redni varnostni pregled vozila in osebe,  ki naj bi na območju zavoda opravila servisiranje delovnega stroja. V  avtomobilu  znamke Audi so v prostoru za rezervno pnevmatiko odkrili tri zavoje,  v katerih je bilo več mobilnih telefonov, USB modemi, SIM kartice, 12.000  tablet  Zolpidem,  28  stekleničk z neznano snovjo, 37 injekcijskih brizg  in  62  igel.  Najdene predmete so novomeški kriminalisti zasegli in snovi  posredovali  v  analizo v Nacionalni forenzični laboratorij, kjer je bilo  ugotovljeno,  da  tablete  in  tekočina  vsebujejo prepovedane snovi. Tablete,  ki  vsebujejo  zolpidem,  spadajo  v skupino prepovedanih drog, v katerih  so tudi druga pomirjevala in uspavala in gre za močna psihoaktivna zdravila, ki so dovoljena le na podlagi zdravniškega recepta.

V  nadaljevanju  preiskave  so kriminalisti uspeli dokazati, da je 32-letni osumljenec  z  območja  PU Nova Gorica opravil prevoz prepovedanih snovi in predmetov  iz  koristoljubja.  Prepovedane  snovi in druge predmete mu je v mesecu  septembru med enim izmed prostih izhodov izročil 44-letni moški, ki
v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob prestaja zaporno kazen. Dogovorila sta  se, da bo 32-letnik proti plačilu predmete pretihotapil v zavod in jih odložil na dogovorjenem mestu.

Audi  A4  so  kriminalisti  zasegli  in na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo  avtomobila.  Našli  in zasegli so še en zavoj, v katerem so bile SIM kartice in modemi.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih