fbpx
Mestnik
FB Tina Turner
Aktualno Kultura

V starosti 83 let je umrla Tina Turner

V starosti 83 let je včeraj umrla legendarna ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner, ki velja za eno najbolje prodajanih glasbenic v zgodovini rocka. Med svojo kariero si je prislužila naziv kraljice rock’n’rolla in prejela osem grammyjev, leta 2021 pa je bila sprejeta v dvorano slavnih rock’n’rolla.

Tina Turner je umrla v Švici, kjer je živela, odkar se je leta 2009 poslovila od glasbenih odrov. Njeno smrt je za medije potrdil njen tiskovni predstavnik, sporočilo o tem je bilo objavljeno tudi na njenem računu na Instagramu.

Polnila je dvorane in stadione po svetu. Leta 1988 je v Rio de Janeiru nastopila pred 180.000 gledalci; tako številčen obisk je bil vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov.

Pevka, ki je bila znana po energičnem nastopu na odru, izredno močnem vokalu in spektakularnih rock koncertih, je v svoji karieri izdala deset studijskih albumov. 

V zadnjih letih svojega življenja se je soočala s številnimi zdravstvenimi težavami, med drugim z rakom, možgansko kapjo in odpovedjo ledvic.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih