fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PU NM: ne boste verjeli, kaj vse so odnesli

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 260 klicev.  Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in v Metliki pridržali  voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja pridržali

Policisti PP Metlika so nekaj po 22. uri med kontrolo prometa v Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika tovornega vozila. Med postopkom so ugotovili, da ima 49-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,67 mg alkohola.  Kršitelju so preprečili nadaljnjo vožnjo in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V kraju Migolska Gora na območju PP Trebnje je med 23. 5. in 25. 5. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil visokotlačni čistilec, kosilnico, prenosni zvočnik in več steklenic z alkoholno pijačo. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Nekaj po 14. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak.  Med  postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Gruzije v vozilu prevaža pet državljanov Rusije, ki ne izpolnjujejo  pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako na Obrežju so okoli 21. ure ustavili državljana Hrvaške, ki je prevažal tri državljane Kosova, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Hrvaške in Gruzije so odvzeli prostost, ju  pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Rusije in Kosova še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli 120 tujih državljanov. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih