fbpx
Mestnik
policijski helikopter
Aktualno Novice

V tednu dni skoraj 500 prometnih nesreč, pričakujte nadzor prometa tudi s helikopterji

Če smo čisto natančni, je policija v zadnjih 6 dneh obravnavala 486 prometnih nesreč, v katerih so umrle 3 osebe in v katerih je prišlo do 20 hujših poškodb ter 102 lažji poškodbi. Policisti zato pozivajo udeležence v prometu k pozornosti, strpnosti in treznosti, so sporočili z Generalne policijske uprave. Dodali so, da bodo do konca meseca izvajali intenzivnejše nadzore prometa.

V prometnih nesrečah, v katerih so nastale hude telesne poškodbe, je bilo udeleženih šest kolesarjev, trije vozniki e-skirojev, osem voznikov motornih koles, trije vozniki osebnih avtomobilov in dva mopedista. Po ugotovitvah policistov je v 12 primerih na nastanek nesreče vplivala hitrost, v preostalih primerih pa so udeleženci nepravilno prehitevali, vozili po napačni strani vozišča ali nepravilno zavijali.

Sedem udeležencev v nesrečah s hujšimi poškodbami je bilo pod vplivom alkohola. V 14 primerih pa so bili predvsem kolesarji, vozniki e-skirojev, motoristi in vozniki mopedov sami udeleženi v prometni nesreči. To pomeni, da so bodisi s svojo neprevidnostjo bodisi prekrškom povzročili prometno nesrečo, v kateri ni bil udeležen nihče drug, sami pa so se hudo hudo telesno poškodovali.

Na Generalni policijski upravi so napovedali, da bodo po teh ugotovitvah pogosteje nadzirali promet. Ta konec tedna bodo preverjali psihofizično stanje voznikov, hitrost vožnje in druge morebitne prekrške. Poleg tega bodo policisti do konca meseca izvajali časovno krajše in intenzivnejše poostrene nadzore, usmerjene v zaznano problematiko.

Preverjali bodo na primer uporabo varnostnega pasu in upoštevanje pravil o prednosti ter prehitevanju. Specializirana enota za nadzor prometa bo okrepila nadzor nad tovornimi vozili, prevozi nevarnega blaga, šolami vožnje in vozili za javni prevoz potnikov. Kot so še napovedali na policiji, bodo v nadzorne aktivnosti vključili vsa razpoložljiva tehnična sredstva in oblike dela, kot so denimo helikopterski nadzor in civilne patrulje.

STA/DB

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih