fbpx
Mestnik
Foto: Alen Zulić
Aktualno Dogodki Izbor uredništva Kultura

Na koncertu zbrali 1310 eur, s katerimi bo Srčni lev kupil šolske potrebščine otrokom, prizadetim v poplavah

Na koncertu odličnega brežiškega kantavtorja Roberta Petana in pevke Maje Weiss, ki se je v sklopu Festivala novomeško poletje včeraj, 16. avgusta, odvil v Parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu, so s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev za pomoč prizadetim v poplavah zbrali skupno kar 1.310 €. Organizatorji so jih namenili humanitarnemu društvu Srčni lev, ki ga vodi humanitarec, Novomeščan Božo Kostadinovski. Na koncertu je svoje plemenito poslanstvo predstavilo tudi Društvo za zaščito živali Novo mesto, srčni obiskovalci koncerta pa so z nakupom dobrodelnih majčk za srečne tačke pomagali tudi njihovim kosmatim varovancem.

ORGANIZATORJI FESTIVALA NOVOMEŠKO POLETJE NAVDUŠENI NAD OBISKOM IN SRČNOSTJO OBISKOVALCEV

»Dragi naši! Mi smo presrečni, ganjeni, navdušeni … Hvala Novomeščani in vsi naši od blizu in daleč! Zabeležili smo rekordno število obiskovalcev v Parku Rastoče knjige, predvsem pa dokazali neizmerno moč glasbe in solidarnosti. Robert Petan, Maja Weiss in Tomaž Zevnik, hvala za izjemen večer, prepleten s smehom, hudomušnostjo, golo iskreno komedijo in romantičnimi evergreeni. Hvala!«  Ekipa Festivala novomeško poletje

SOLIDARNI SMO MOČNEJŠI IN POVEZANI NEPREMAGLJIVI

»Solidarni smo MOČNEJŠI in povezani NEPREMAGLJIVI, smo zapisali v našem avgustovskem novičniku in sinoči je Zavod Inja music s še enim vrhunskim glasbenim večerom to več kot potrdil. Na duhoviti glasbeni poslastici Roberta Petana in njegove gostje Maje Weiss so s someščani in someščankami ter ostalimi obiskovalci koncerta za oškodovane ob nedavnih poplavah zbrali 1.310 evrov in jih namenili humanitarnemu društvu Srčni lev. Hkrati je bil to že tretji festivalski večer, ko so del odrskih reflektorjev nesebično delili z ostalimi nevladniki: po Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Društvu življenje brez nasilja so sinoči v nabito polnemu Parku Rastoče knjige svoje delo (in tegobe) predstavile prostovoljke Društva za zaščito živali Novo mesto. Njihov trud so obiskovalci lahko podprli z nakupom majic, še vedno pa so dobrodošle donacije z sms sporočilom MUCKINM5 na številko 1919.« Mirjana Martinovič, Regijski NVO center Jugovzhodne Slovenije.

Na letošnji ediciji Festivala novomeško poletje so že nastopili: Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, Aleksander Mežek, Bilbi, Ahmed Burić in Robert Petan, koncert Tamare Obrovac Transhistria Ensemble pa je zaradi slabega vremena prestavljen na 14. september 2023.

V soboto, 26. avgusta, bo na Muzejskih vrtovih nastopil tudi istrski trubadur Rudi Bučar z Bando! Vabljeni!

FNP.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih