fbpx
Mestnik
Foto: Vestnik.si.
Gospodarstvo Aktualno Kronika in policijska poročila

Varnostniki živilskih trgovin poročajo o neupoštevanju pravil

Varnostniki živilskih trgovin poročajo o občasnih incidentih, ki se dogajajo pred vstopom v trgovine. Kljub številnim opozorilom se nekateri namreč še vedno ne držijo navodil in ukrepov, izdanih iz strani vlade in Občine, med katerimi prevladujejo ravno starostniki, ki so trenutno najranljivejši. Posamezniki ne upoštevajo predvidenih terminov za nakupe najranljivejših skupin, to je od 8. do 10. ure in od 17. do 18. ure, in prihajajo brez zaščitnih sredstev. Varnostnik ene izmed živilskih trgovin v Kočevju je nad nekaterimi dejanji ogorčen. “Žal se nekateri še vedno ne držijo pravil, zato sem jim primoran omejiti oziroma preprečiti dostop v trgovino, ob tem pa sem delež številnih pritoževanj in verbalnih napadov. V enem primeru smo morali poklicati policijo, ki je posredovala in upokojencu izdala globo v višini ene mesečne pokojnine. Pa je bilo to res potrebno?” se sprašuje varnostnik.

“Varnostniki se za nas vsakodnevno izpostavljajo morebitnim okužbam.”

Varnostniki si  teh dneh resnično zaslužijo pohvale ob njihovem delu, saj se soočajo s številnimi situacijami, ki so tako psihično kot tudi fizično naporne. Poleg tega pa se za nas vsakodnevno izpostavljajo morebitnim okužbam, saj dnevno prihajajo v stik z mnogo ljudmi. Zato, ob vstopu v trgovine, kjer stojijo varnostniki, jim bodimo hvaležni za to, ker skrbijo za nas in naše zdravje, jim podarimo en topel nasmeh (pa čeprav skozi masko) ter jim namenimo kakšno lepo besedo. Neverjetno je, kako lahko le z majhnim dejanjem nekomu popolnoma spremenimo dan, seveda na bolje. Z optimizmom pa bomo vsi skupaj lažje premagali vse, kar preži na nas.

Srečno!

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih