fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kultura

Včeraj otvorili že 10. OverJam festival

Včeraj se je v Tolminu začel že 10. mednarodni OverJam International More Than Reggae festival.  

Otvoritev festivala je bilo v domeni žanrov, ki se mojstrsko prepletajo z reggajem skozi punck, etno, ska in hiphop ritme. Nastopili so Kočevska OrkestraJesse RoyalBanda Berimbau ter zvezde večera Elvis Jackson in Kiril Djaikovski.

Ko so se včeraj ob 13.30 uri na že 10. mednarodnem festivalu OverJam International More Than Reggae začele prve delavnice – akrobacije z Erikom in slikanje s kano – je bilo na festivalskem območju že 2.000 obiskovalcev.

Na najdaljši OverJam festival v vsej svoji zgodovini s kar šestimi festivalskimi dnevi in petimi koncertnimi večeri pa je že dan prej prišlo 1.000 obiskovalcev, je ob otvoritvenem dnevu povedal vodja festivala Andrej Težak – Tešky»Da bi bilo že dan pred festivalom prisotnih 1.000 obiskovalcev se še ni zgodilo. Na prvi koncertni dan jih je tukaj 2.000. Če bo vreme na naši strani, bomo zabeležili rekorden obisk.« Ob tem je Andrej Težak – Tešky še dodal, da je na festivalu pisana druščina iz kar 30 držav sveta, med njimi tudi iz Argentine, Kanade, Nove Zelandije, »prvič pa smo 20 vstopnic prodali tudi v Srbijo«.

Od 15. do 20. avgusta se bo na odrih festivala zvrstilo 27 koncertov v živo in več kot 40 zvočnih sistemov za navdušence dancehalla, duba in roots.

Danes bodo na glavnem odru nastopili OBF &  Charlie P & Sr. WilsonThe Abyssinians, Skarra Muci in Queen Omega. V naslednjih dneh pa še One Dread, Channel One, Max Romeo, Mellow Mood, Raggalution, Dolomite Rockers, AlborosieMorgan Heritage, Sista Nancy, Siti Hlapci, Forelock, Collie Buddz, Soom T, Robbo Ranx in drugi.

Šest dni bodo potekale tudi dejavnosti, kot so delavnice, pogovori na OverJam univerzi, OverJam KinoOverJam4Kidzprvič pa oddaja tudi naš spletni radio, ki ga lahko poslušate tudi doma ali kjerkoli ste.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih